Voon House

Year: Under Construction
Client: Private

This new family home perches lightly at the top of a large hill looking out to Nelson harbour with spectacular mountain and sea views. Designed with family in mind, we took advantage of the site’s height and projected a large deck alongside the house.

This 3 bedroom, 3 bathroom home is filled with warm woods, open living areas and an emphasis on outdoor living. The open plan kitchen, dining and living areas open out to a custom designed pergola that filters in dappled light through cedar battens above. Spanning nearly 8m, sliding doors create a smooth transition between inside and outside, intended for frequent entertaining. Sliding bay windows and built in seating were designed for seamless conversations to outdoor bench seat decking.
The overall form was designed to emphasise the dramatic landscape, with mono-pitch roofs and black facades enveloping warm cedar clad interior deck spaces. Large areas of the interior are lined with cozy white-washed plywood that contrasts with large floor to ceiling sliding doors and extensive glazing.
Inspired by ideas of relaxed family moments of gathering and outdoor living, we are very excited for the next steps for Voon House.